Ghilețchi a înregistrat grupul de inițiativă: Va candida independent pe o circumscripție din diasporă la alegerile din 24 februarie (video)

Actele privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru susținerea lui Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului R. Moldova, în calitate de candidat pentru Circumscripția 51 – SUA și Canada au fost prezentate astăzi la Consiliul Electoral de Circumscripție.

 Politicianul urmează să primească de la CEC listele de subscripție pentru a începe procesul de colectare a semnăturilor. Valeriu Ghilețchi a anunțat că va colecta semnături atât de la cei din țară, cât și de la susținătorii săi din America.

„Am o legătură aparte cu cetățenii moldoveni din SUA, care m-au și îndemnat să candidez, iar la sfârșitul acestei săptămâni voi merge peste ocean să încep acest proces de colectare a semnăturilor, dar și pentru a-i informa pe toți despre intenția mea de a-i reprezenta în Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat Valeriu Ghilețchi.

Din grupul de inițiativă pentru susținerea lui Valeriu Ghilețchi fac parte 14 persoane, care urmează să colecteze între 500 și 1000 de semnături până pe 24 ianuarie.

Potrivit legislației în vigoare, Consiliul Electoral de Circumscripție are la dispoziție 3 zile pentru a elibera listele de subscripție.

Sursa: Realitatea.md


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *