Cu cine va face alianță Valeriu Ghilețchi în viitorul Parlament?

Vicepreședintele Parlamentului și candidatul independent la funcția de deputat pentru Circumscripția Nr. 51 – SUA și Canada, Valeriu Ghilețchi, a dezvăluit cu cine va face alianță după alegeri, în cazul în care va câștiga un nou mandat.

Întrebat cu cine va alege să creeze o nouă majoritate parlamentară, Ghilețchi a răspuns direct că își dorește o alianță pro-europeană și că, în actualele circumstanțe politice, ar fi benefică o resetare a Alianței pentru Integrare Europeană, menționând că aceasta este unica alternativă viabilă pentru Republica Moldova.

„Eu vreau o alianță cu Blocul ACUM, cu Partidul Democrat, împreună cu alți candidați independenți care susțin cursul european. Cred că toți cei care susțin sincer aceste valori și acest ideal trebuie să se regăsească într-o majoritate parlamentară și să guverneze Republica Moldova”, a declarat Valeriu Ghilețchi într-un live pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit deputatului, cursul european de dezvoltare a țării a schimbat în bine nivelul de trai al cetățenilor Republicii Moldova, oferindu-le un șir de oportunități, iar accederea socialiștilor la putere ar însemna deturnarea acestor tendințe pozitive.

Politicianul a dat clar de înțeles că nicio forță politică nu va putea obține majoritate parlamentară și nu va putea guverna de una singură, subliniind, astfel, că așezarea la masa de discuții a celor din PD, ACUM și a deputaților independenți pro-europeni reprezintă, practic, unica modalitate de a guverna țara după alegeri.

Chiar dacă, la moment, situația politică din țară este încordată, iar unii actori politici se încăpățânează să formeze o asemenea coaliție, vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, dă asigurări că va insista asupra creării unei majorități parlamentare pro-europene după alegerile din 24 februarie.

Intervenția pe acest subiect începe de la 01:07:42

Sesiune LIVE de întrebări și răspunsuri din capitala Statelor Unite, Washington DC. Puteți adresa întrebări în regim online.

Gepostet von Valeriu Ghileţchi am Montag, 4. Februar 2019

Sursa: deschide.md


2 Comments

  • Chiar nu-mi vine sa cred domnul Valeriu ca fiind crestin, ca si mine, o persoana care crede in valorile crestine, se conduce dupa Biblie si predica despre aceasta in biserica poate vorbi asa liber ca dupa alegeri poate face alianta cu un partid corupt. Partidul Democrat face deschis lucruri care sunt doar de ochii lumii iar conducatorul acestuia este o persoana cu o avere dobindita pe o cale foarte urita, departe de valorile biblice. Chiar nu sunt acea persoana care judeca, nici pe dumneavoastra nici acest partid. Vreau sa cred cu toata inima ca decizia dumneavoastra de a vota legea cu privire la Votul Mixt a foat o alegere pusa mai intii in fata lui Dumnezeu. Fiind in circumscriptia 51 SUA&Canada, cred ca inteleg de ce ati votat pentru instalarea votului uninominal. Nu cred ca Blocul ACUM este mai curata, căci si acolo sunt schelete in dulap. Chiar nu vreau sa cred ca dumneavoastra calcati peste valorile crestinilor doar pentru o singura dorinta, de a urma procesul de integrare europeana. Ma supara acest lucru mult. Personal sunt un cetatean care de fiecare data ma implic in alegeri si ies la vot dar dupa tot ce se intimpla chiar sunt disperat si dezamagit. As fi recunoscator de un raspuns demn de un deputat si pastor al unei biserici exemplu, cum este Isus Salvatorul.

  • eu cred ca e o decizie chibzuita si care are intelepciune. din pacate, partidele cele mai mari au toate schelete, pacatele, greselile si coruptiii lor…si poate ar fi bine ca domnul Valeriu sa creeze o miscare cu oameni integri ca dumnealui care sa vina in parlament mai multi deputati si sa faca alianta fara aceste partide.

    doar ca la moment mai bine sa discuti si sai aduce pe calea cea dreapta pe cei care au gresit, dar care in schimb sunt si ei cu frica de Dumnezeu si au marturisit pacatele lor. asa domnul Ghiletchi poate sa ii mai opreasca din nelegiuri.

    cred ca cel mai important e ca vocea Domnului sa ajunga in parlament prin fratele Valeriu. Ma rog pentru asta…

    si chiar domnul Isus a iertat pe cei care au pacatuit si ciar pe cruce a iertat un tilhar care a crezut in Domnul Dumnezeu si sa pocait.

    nu zik ca democrattii sib buni, dar cum altfel de procedat??

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *