VIDEO. Cinci falsuri într-o „investigație jurnalistică” despre Circumscripția 51. Valeriu Ghilețchi: E o campanie de denigrare personală și a unei comunități creștine

Valeriu Ghilețchi deconspiră 5 falsuri și cataloghează drept o campanie de manipulare și dezinformare așa-zisa investigație publicată de Newsmaker și tirajată ulterior de alte surse media precum Agora, Unimedia, Cotidianul și TV8.

Publicațiile prezintă informații părtinitoare și incomplete despre secțiile de votare din SUA, fără o analiză comparativă, inducând cititorilor ideea că amplasarea acestora l-ar favoriza pe Valeriu Ghilețchi, întrucât candidatul face parte dintr-o confesiune religioasă, iar 4 din 12 secții sunt deschise în incinta unor biserici, care sunt centre-comunitare și oferă spații gratuite pentru desfășurarea alegerilor.

Politicianul, însă, prezintă cum stau lucrurile în realitate, menționând că majoritatea secțiilor de votare sunt aceleași ca și în cadrul alegerilor anterioare. În fapt, 2 din cele 4 secții de votare deschise în incinta bisericilor sunt aceleași din alegerile din 2014 și 2016, iar altele 2 sunt din cele 5 secții deschise noi în 2019.

 

Mai mult, Valeriu Ghilețchi scoate în evidență intenția clară a jurnaliștilor de a face legături dintre secțiile de votare din locații publice cu biserici din apropiere.

„În Portland, secția de votare va fi amplasată în oficiul unei companii de asigurări. Jurnaliștii respectivi au căutat în zonă și au găsit că la o distanță proximă există o biserică, făcând imediat o corelație. Probabil, acești jurnaliști nu s-au încumetat să afle că biserici în SUA sunt foarte des amplasate”, menționează Valeriu Ghilețchi într-un filmuleț postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Mai gravă este traducerea distorsionată a abrevierii TBC (To Be Confirmed – urmează a fi confirmat) prin Trinity Baptist Church (în traducere însemnând o biserică baptistă). Acesta fiind un exemplu evident de manipulare.

Jurnaliștii nu s-au limitat la aceste dezinformări și au continuat printr-un exemplu eronat unde menționează că secția de votare din Sacramento ar fi amplasată în centrul unei comunități baptiste. Fals!

 

 

În realitate, secția de votare este amplasată într-o clădire din preajma unui restaurant moldovenesc, iar în apropierea acesteia nu se află niciun centru creștin, informațiile prezentate de jurnaliști fiind practic inventate.

„Este regretabil că, în zilele noastre, când se vorbește despre toleranță și respectarea libertăților fundamentale, publicații jurnalistice din Moldova, finanțate din banii contribuabililor europenei și americani, incită la ură și vrajbă religioasă”, a remarcat Valeriu Ghilețchi.

Politicianul afirmă că este nevoit să depună o sesizare la autoritățile din SUA prin care va semnaliza aceste cazuri de dezinformare și manipulare în context electoral.

Fake News Maker

Cinci falsuri (!) în așa zisa investigație a publicației NewsMaker. Este mult prea evident că avem de a face cu un atac mediatic atât în adresa mea, cât și în adresa comunitații creștine din care fac parte. Avem toate elementele unei campanii de manipulare și dezinformare, și, ceea ce este mult mai grav, o acțiune premeditată de incitare la ură și vrajbă religioasă. În acest context, fac un apel către organele competente să intervină pentru a stopa aceste acțiuni care încalcă flagrant cadrul legal. Totodată, mă adresez către toți alegătorii din Circumscripția 51 să nu se lase intimidați, să fie uniți și să participe masiv pe 24 februarie la alegeri ca să învingem și să ne apărăm drepturile fundamentale care ne sunt amenințate de către unele forțe ultra liberale și anti creștine.

Gepostet von Valeriu Ghileţchi am Sonntag, 10. Februar 2019


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *