Valorile de care se ghidează Valeriu Ghilețchi: „Unitatea este o forță creatoare imensă”

Vicepreședintele Parlamentului, candidat independent la alegerile parlamentare în circumscripția nr. 51, SUA/Canada, Valeriu Ghilețchi, a dezvăluit, într-un interviu pentru unimedia.info, la ce valori nu ar renunța niciodată.

„Nu aș renunța niciodată la integritate, la adevăr și la dragostea față de cetățeni și țară. Cred că anume aceste trei valori trebuie să definească orice deputat, orice funcționar public sau demnitar de stat. Despre aceste trei valori discutăm des și în cadrul Academiei pentru Integritate în Conducere, pe care am fondat-o acum trei ani. Țin foarte mult ca generațiile care vin din urmă să realizeze importanța acestor valori și să se ghideze de ele în orice activitate – publică sau privată”, a menționat candidatul la funcția de deputat.

Întrebat ce valori, în genere, ar trebui să stea la baza dezvoltării societății noastre, Valeriu Ghileţchi a declarat: În general, dragostea și respectul față de aproapele nostru ar trebui să fie lumina care să ne ghideze prin viață. Atunci când te sacrifici, dai din ce ai tu mai bun pentru ca oamenii să fie mai fericiți și să trăiască mai bine, atunci ne mișcăm înainte. Acest sentiment de apartenență la un tot întreg îl simt și eu în activitatea mea publică, indiferent că vorbim despre activitatea mea de la Parlament sau despre cea din cadrul Bisericii”.

Acesta a mai adăugat că „astăzi mulți se divizează pe diferite criterii, se împart în diferite tabere sau, şi mai grav – împart cetățenii între ai voștri și ai noștri”.

„Însă, eu cred că unitatea este o forță creatoare imensă, de care, din păcate, mulți au uitat. N-am să obosesc să repet că avem mai multe lucruri care ne unesc, decât care ne despart și doar fiind uniți putem asigura o dezvoltare demnă societății noastre. Împreună facem Moldova mai bună!”, a conchis sursa citată.

SURSA: ZIARUL NAȚIONAL


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *