Asigurăm bunăstare

Bogăţia câştigată fără trudă scade, dar ce se strânge încetul cu încetul creşte.” (Proverbe 13:11)

Împreună contribuim la creșterea economică a statului, preluând cele mai bune practici din SUA și Canada: piața financiară, inovația și economia bazată pe cunoaștere. Educația și promovarea spiritului antreprenorial au transformat America în cea mai puternică forță economică pe plan global.

Accesul la pensie

Cetățenii ajunși la vârsta de pensionare trebuie să se bucure de rodul muncii lor indiferent de locul lor de trai. Recent, am votat legea prin care toți pensionarii aflați cu traiul în afara țării să poată beneficia de pensie.

Voi depune în continuare eforturi ca toți cei care au muncit în Moldova să își obțină pensia bine meritată prin elaborarea unei proceduri simplificate de transfer a pensiei și asigurarea controlului parlamentar asupra executării noii legi.

Fond de investiții

De la independență și până în prezent un element esențial în bugetele de stat au fost granturile externe. Aceste ajutoare sunt insuficiente în relansarea cu adevărat a economiei. A venit timpul să atragem mai mult capitalul privat în dezvoltarea țării. Cetățenii noștri din America au atât resursele necesare, cât și capacitatea de a genera inițiative economice noi. Voi promova ideea creării unui fond prin care diaspora din America să investească în proiecte de afaceri cu potențial de creștere în Moldova.

Spiritul antreprenorial

Antreprenorii sunt motorul creșterii economice al unei țări. Spiritul lor inovativ transformă ideile în realitate, crează locuri de muncă și ridică nivelul de trai pentru ei și generațiile viitoare. America joacă un rol esențial în răspândirea culturii antreprenoriale în întreaga lume. Performanțele economice ale diasporei moldovenești au demonstrat că suntem capabili să transformăm ideile în afaceri de succes. E timpul ca acest spirit antreprenorial să fie adus și în Moldova. Voi lansa un program de schimb de experiențe, prin care vom transfera cunoștințele de la antreprenorii de succes din diasporă către antreprenorii ambițioși din țară.