Luptăm pentru valorile morale

  • Home
  • Luptăm pentru valorile morale

Dacă vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău, păzind și împlinind toate poruncile Lui… Domnul te va copleși cu bunătăți, înmulțind rodul trupului tău… și rodul pământului tău.” (Deuteronom 28:1, 11)

Împreună construim un viitor prosper pentru copiii noștri și un stat puternic ghidat de valori morale. Spațiul public este dominat de persoane care și-au pierdut busola morală. Dreptatea, dragostea și grija față de aproapele nostru sunt asigurate de integritatea caracterului persoanei publice și nu se obțin prin simpla înlocuire a actorilor sau forțelor politice.

Dumnezeu ne-a dat ghidul moral după care să ne construim viețile: Să nu ai alți dumnezei. Să nu furi. Să nu mărturisești strâmb. Să nu ucizi. Să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta. Acestea sunt reguli de conduită verificate de-a lungul veacurilor și gândite pentru fericirea fiecăruia și binele nostru comun.

Mi-am ancorat activitatea politică în această busolă morală. Am luptat intens pentru promovarea acestor valori, atât la nivel național, cât și cel european. În baza rapoartelor pe care le-am pregătit, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat o serie de rezoluții privind: dreptul copiilor de a crește alături de părinții lor (familia Bodnariu); dreptul părinților de a-și educa copiii în conformitate cu convingerile lor religioase; protecția creștinilor de intoleranță și discriminare.

În ultimii ani se atestă o luptă tot mai crâncenă în domeniul valorilor morale. Politicile neo-liberale și ultra-progresiste vor ataca și mai mult libertatea noastră de conștiință, de gândire și acțiune. Ne așteaptă lupte dificile în domeniul politicilor de avort, identității de gen, definiției familiei și protecției copiilor. Voi rămâne fidel doctrinei conservatoare creștin democrate și voi lupta cu dedicare pentru promovarea valorilor morale.