Păstrăm legătura cu țara

  • Home
  • Păstrăm legătura cu țara

Ca apa proaspătă pentru un om obosit, aşa este o veste bună venită dintr-o ţară depărtată.” (Proverbe 25:25)

Împreună construim poduri între America și Moldova, astfel încât vocea diasporei de peste ocean să fie auzită atât de autoritățile din Moldova, cât și cele din SUA și Canada.

Reprezentare

Având în spate o vastă experiență politică și diplomatică, sunt convins că voi reuși, așa cum am făcut de fiecare dată, să reprezint cu demnitate cetățenii care m-au ales, indiferent de instituțiile în care m-am aflat. Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) sunt principalele platforme unde am făcut auzită vocea comunității noastre.

Fiind Președinte al grupului parlamentar de prietenie Moldova – SUA, am organizat multiple întâlniri cu congresmeni și senatori ai SUA în interesul cetățenilor moldoveni, iar în 2014 am semnat primul act în istoria relațiilor de cooperare interparlamentară între Moldova și Canada.

Servicii aproape de cetățeniCu mandatul cetățenilor moldoveni din America îmi propun să fiu o voce puternică a concetățenilor noștri aflați temporar sau permanent peste ocean. Printr-o legătură mai bună cu țara vom putea participa în procesele decizionale la nivel național, vom beneficia de servicii publice la distanță și vom putea să ne păstrăm identitatea oriunde ne aflăm.  

Avem sute de istorii de succes în SUA și Canada ce au puterea să inspire, iar resursele umane aflate în occident reprezintă o adevărată mină de aur pentru Republica Moldova, bogată în idei și experiență pentru dezvoltarea țării noastre. Doar împreună, printr-o bună cooperare între cetățeni și Parlament, facem Moldova mai bună!

Servicii aproape de cetățeni

Diaspora moldovenească trebuie să obțină mai ușor pașapoarte și alte acte de stare civilă fără a fi nevoită să călătorească distanțe lungi și să aștepte luni de zile. Voi depune eforturi pentru a facilita obținerea documentelor necesare, accentuând apropierea serviciilor de cetățeni și reducerea timpului de așteptare, astfel încât procesul să servească cât mai bine nevoilor moldovenilor din SUA și Canada.

Păstrarea identității naționale

Suntem un popor cu tradiții și valori creștine, cu un grai armonios, dar și cu o istorie zbuciumată. E datoria noastră să purtăm cu noi valorile ce ne definesc oriunde am fi în lume.

Voi promova proiecte care să ajute copiii din SUA și Canada să învețe limba părinților și buneilor lor. Părinții trebuie să-și pregătească copiii pentru viitor, iar bunicii să le spună din ce neam se trag și ce valori să păstreze.